top of page
  • Writer's pictureElina Lindström

Kylvölautta


Kylvölautan tarvikkeet

Kylvölautan rakennustarvikkeet: kannellinen ja läpinäkyvä muovilaatikko, palanen kelluvaa materiaalia (styroksi), serlaa, suodatinpusseja, kuminauhat paperin kiinnittämiseen ja siemeniä.

Kiedoin paperit styroksin ympärille ja kiinnitin ne kuminauhoilla. Kynällä voit merkitä eri lajikkeet, etteivät ne sekoitu. Permanenttitussi, lyijykynä tai kuulakärkikynä ovat hyviä, mutta ensin vedenpitävyys.

Siemenvalikoimastani löysin muutaman hyvä lajikkeen. Siemenjemma on metallisessa laatikossa, ettei hiiret pääse herkuttelemaan niillä.

Asetin styroksin muovipurkkiin ja lirautin pohjalle vettä. Vielä kansi kiinni ja näin kosteus pysyy päiviä ja siemen itävät nopeasti. Vein laatikon lattialämmityksen päälle muutamaksi päiväksi.

Muutamaa päivää myöhemmin tomaatintaimet ovat itäneet. Siirrä laatikko heti valoon itämisen jälkeen, omani oli vähän liian kauan pimeässä ja taimista tuli pitkiä ja honteloita.

Istutin taimet lokerikkoihin ja mahdollisimman syvälle jotta vartta sai lyhyemmäksi. Tomaatti tekee mullan alla varteen lisää juuria.

493 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Tilaa kuulumisia sähköpostiisi täyttämällä alla oleva lomake 

bottom of page