• Koolle Oy

Kylvölautta


Kylvölautan rakennustarvikkeet: kannellinen ja läpinäkyvä muovilaatikko, palanen kelluvaa materiaalia (styroksi), serlaa, suodatinpusseja, kuminauhat paperin kiinnittämiseen ja siemeniä.

Kiedoin paperit styroksin ympärille ja kiinnitin ne kuminauhoilla. Kynällä voit merkitä eri lajikkeet, etteivät ne sekoitu. Permanenttitussi, lyijykynä tai kuulakärkikynä ovat hyviä, mutta ensin vedenpitävyys.

Siemenvalikoimastani löysin muutaman hyvä lajikkeen. Siemenjemma on metallisessa laatikossa, ettei hiiret pääse herkuttelemaan niillä.

Asetin styroksin muovipurkkiin ja lirautin pohjalle vettä. Vielä kansi kiinni ja näin kosteus pysyy päiviä ja siemen itävät nopeasti. Vein laatikon lattialämmityksen päälle muutamaksi päiväksi.

Muutamaa päivää myöhemmin tomaatintaimet ovat itäneet. Siirrä laatikko heti valoon itämisen jälkeen, omani oli vähän liian kauan pimeässä ja taimista tuli pitkiä ja honteloita.

Istutin taimet lokerikkoihin ja mahdollisimman syvälle jotta vartta sai lyhyemmäksi. Tomaatti tekee mullan alla varteen lisää juuria.

© 2019 Ellun kanat ja munat

Ellun kanat ja munat

Elina Lindström

044-5372335

ellunkanatjamunat@gmail.com

Ristisillantie 187 A

25320 RAATALA

Y: 2385724-2

Lain edellyttämä ohjeistus riidanratkaisumenetelmistä:

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi.

Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).