

Meillä myydään munia. Ei mitä tahansa maalaismunia vaan suomalaisten maatiaiskanojen munia. Olkipesiin munittu ja käsin kerätty. GMO- ja antibioottivapaita ja kalajauhottomia. Ulkoilevien vapaiden kanojen munia.
Emme myöskään rokota kanoja.


Ulkoilevat maatiaiskanat
Kanat saavat liikkua vapaasti ja ne pääsevät ulkoilemaan läpi vuoden. Paksussa lumihangessa ne eivät välitä liikkua, mutta pikkupakkanen ei haittaa ulkoilua. Kanat saavat munia pesiin aidolle olkipedille, toisin kuin tehotuotantokanaloissa. Kanalassa olot ovat huomattavasti minimivatimuksia paremmat. Tilaa on runsaasti, monin kerroin enemmän mitä säännöt vaativat. Jokaista neliötä kohden on vain nelisen kanaa. Lattialla on olkea, jossa voi kuopia ja kylpytynnyrikin löytyy kanojen virkistäytymiseen. Meille on tärkeää, että kanat saavat toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistä.
​
Parven koko on alle tuhat, se on hyvin pieni verrattuna kymmenientuhansien tehotuotanto parviin. Tuotamme tiput itse omalla tilalla ja näin kanan koko elämänkierto tapahtuu samalla kotitilalla ilman stressaavia kuljetuksia.
Meiltä kanat eivät joudu teurastamoon vaan "harjoiteltuaan" vuoden ajan munimista, ne muuttavat harrastajien takapihoille viettämään eläkepäiviään rakastettuina lemmikkeinä.
Tiesitkö?
​
Munien parasta ennen- päivä on 28 päivää pakkaamisesta. Munia voi säilyttää huoneenlämmössä parasta ennen-päiväykseen asti, mutta viileämmässä ne voivat säilyä useamman kuukauden.
​
Ellun vinkki:
Viileässä meidän munat voivat säilyä jopa 2- 3 kuukautta käyttökelpoisena.


Maatiaismunat
​
Maatiaiskanojen munat ovat aina eri kokoisia ja värisiä, riippuen munijasta. Yleensä munat ovat S-M kokoisia. Munimista harjoittelevat nuorikot munivat S- kokoakin pienempiä pikkumunia ja yli vuoden ikäiset matamit saattavat putkautella jopa L- kokoisia munia.
​
Mitä ne syövät?
Omalla tilalla tehtyä rehua. Kanat on ruokittu oman tilan LUOMU-viljasta ja GMO-vapaasta ja kalajauhottomasta tiivisteestä tehdyllä rehulla. Monipuolisella ruokalistalla on myös päivittäin talvella idätettyä viljaa tai kesällä tuoretta ruohoa. Osallistumme "vähemmän jätettä"- talkoisiin ja joskus ruokalistalle kuuluu myös kaupan ylijäämä leipää.
Meillä ei käytetä antibiootteja, rokotuksia tai hormooneja. Panostamme ennaltaehkäisyyn ja hoidamme kanat mahdollisimman luonnonmukaisesti. Kun olosuhteet ovat hyvät niin kanat pysyvät terveenä eikä niitä tarvitse lääkitä.
