Free range- Ulkokanala

Kanat saavat liikkua vapaasti ja ne pääsevät ulkoilemaan läpi vuoden. Paksussa lumihangessa ne eivät välitä liikkua, mutta pikkupakkanen ei haittaa ulkoilua. Kanat saavat munia pesiin aidolle olkipedille, toisin kuin tehotuotantokanaloissa. Kanalassa olot ovat jopa paremmat kuin luomukanalassa. Tilaa on runsaasti, monin kerroin enemmän mitä säännöt vaativat. Jokaista neliötä kohden on vain kaksi kanaa kun häkkikanalassa saa olla jopa 13 kanaa neliöllä. Lattialla on pehkua ja kylpytynnyrikin löytyy kanojen virkistäytymiseen.  

 

Parven koko on hyvin pieni verrattuna kymmenientuhansien tehotuotanto parviin. Tuotamme tiput itse omalla tilalla ja näin kanan koko elämänkierto tapahtuu samalla kotitilalla. 

 

Meiltä kanat eivät joudu teurastamoon vaan "harjoiteltuaan" vuoden ajan munimista, ne muuttavat harrastajien takapihoille viettämään eläkepäiviään rakastettuina lemmikkeinä.

Free range- Munat

Maatiaisten munat ovat aina eri kokoisia ja värisiä, riippuen munijasta. Yleensä munat ovat S-M kokoisia. Munimista harjoittelevat nuorikot munivat S- kokoakin pienempiä pikkumunia ja yli vuoden ikäiset matamit saattavat putkautella jopa L- kokoisia munia.

Myydään munia 

  • Nouda munia suoraan tilalta

  • Nettikaupassamme

  • Salon seudun ruokarengas reko

  • Matildankartano Matilda

  • Muffiina puoti Salo

  • Kahvila-lounas ruokala Kuusjoki

Tiesitkö?

Munien parasta ennen- päivä on 28 päivää pakkaamisesta. Munia voi säilyttää huoneenlämmössä parasta ennen-päiväykseen asti, mutta jääkaapissa ne voivat säilyä useamman kuukauden. 

Mitä ne syövät?

Kanat syövät oman tilan LUOMU-pelloilla kasvanutta viljaa ja GMO-vapaata ja kalajauhotonta rehua paikalliselta tehtaalta. Monipuolisella ruokalistalla on kauraa, ohraa, vehnää ja lisäksi vaihdellen hernettä, rypsiä tai härkäpapua. Virikkeeksi ja herkkuina tarjotaan talvella kuivattua heinää ja kesällä päivittäin tuoretta ruohoa ja syksyisin omenoita. Osallistumme vähemmän jätettä- talkoisiin ja joskus ruokalistalla on kaupan ylijäämä leipää. 

 

Meillä ei käytetä lääkkeitä, antibiootteja, rokotuksia tai hormoneja. Panostamme ennaltaehkäisyyn ja hoidamme kanat mahdollisimman luonnonmukaisesti. Kun olosuhteet ovat hyvät niin kanat pysyvät terveenä eikä niitä tarvitse lääkitä. 

MUNAPUOTI AVOINNA

Ma-Pe 9-17

muulloin itsepalvelu

Meillä käy myös kortti!

Munat

Maatiaiskanojen geenit ovat säilyneet ainakin vuosisadan lähes muuttumattomina, koska niitä ei ole jalostettu niinkuin tehotuotantohybridejä. Siksi maatiaisten munissa on tallella tuoksu ja maku. Niiden koostumus on erinomainen leivonnassa. Monipuolisen ruuan ja ulkoilun takia keltuaisen väri on vahva.

© 2019 Ellun kanat ja munat

Ellun kanat ja munat

Elina Lindström

044-5372335

ellunkanatjamunat@gmail.com

Ristisillantie 187 A

25320 RAATALA

Y: 2385724-2

Lain edellyttämä ohjeistus riidanratkaisumenetelmistä:

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi.

Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).