top of page
  • Writer's pictureElina Lindström

Siitosmunien lähettäminen

Voikos niitä siitosmunia lähettää?  Selviääkö ne postissa perille? Miten ne pitää pakata? 

Näitä kysymyksiä tulee aina keväisin. Ja kyllä niitä voi lähettää.  Ja ihan hyvälläkin menestyksellä, kevään ensimmäisistä lähetyksistä esimerkkinä yksi, josta kuoriutui kanan alta 10 tipua kymmenestä lähetetystä munasta. 

Siitosmuniksi valitaan virheettömiä ja täydellisen näköisiä tuoreita munia. Pyrin siihen että haen munat suoraan kanalasta enkä säilytä niitä laisinkaan. 

Munat pitää pakata todella huolellisesti. Kennon sisälle laitan pehmeää paperia täytteeksi ettei munat hölsky kennon sisällä. Myös kutterinpuru tms. voi sopia tarkoitukseen. Teippaan vielä kennon kiinni. Munien pitää pystyä "hengittämään" niin pakkausmateriaaleissa kannattaa välttää umpinaista muovia.

Lähetyslaatikon voi vahvistaa paksulla pahvilla sisäpuolelta tai valita laatikoksi mahdollisimman vahvan laatikon. Laatikko saa olla reilun kokoinen jotta fyllinkiä mahtuu kennon ja seinämien väliin joka puolelle. Täytteeksi käy vaikka tyhjät munakennot, sahanpuru, rypistetty sanomalehti tai kuplamuovi ja styroksi kunhan ei liian tiiviisti laita muovia. Täytettä on sillon sopivasti kun sanomalehtitupot ponnahtavat ulos laatikkoa avatessa.

Kunnon teippaus pakkausteipillä ja tipunsiemenpaketti on valmis!

Matkahuolto tai posti vie perille. Särkyvää-leimaan en tuhlaa vaan luotan hyvään paketointiin ja vakuutukseksi voi pakettiin laittaa vaikka ylimääräisen munan jos joku sattuisi särkymään matkalla. 

Ja sitten vaan paketti matkaan, mieluiten alkuviikosta ettei munat jää viikonlopuksi postin hyllyyn.

431 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Tilaa kuulumisia sähköpostiisi täyttämällä alla oleva lomake 

bottom of page