top of page
  • Writer's pictureElina Lindström

Harjoittelijaksi meidän tilalle?

Etsitkö harjoittelupaikkaa? Opiskeletko maatalousalaa, eläintenhoitajaksi tai lomittajaksi?

Meillä saattaisi olla sinulle työssäoppimispaikka. Kysy rohkeasti tai tule käymään niin katsotaan sopiiko meidän tila harjoitteluusi. Harjoittelijan tulisi olla oma-aloitteinen, motivoitunut ja reipas. Työt ovat melko fyysisiä, joten hyvä peruskunto on hyvästä. Ja ehdottomasti eläinrakas, sillä meillä laitetaan eläinten hyvinvointi etusijalle. Emäntä on käynyt työpaikkaohjaajakoulutuksen ja näyttötutkinnon työelämäarvioinnin perehdytyksen.

Meillä on ollut aikaisemmin kaksi eri harjoittelijaa, jotka kumpikin tekivät useamman harjoittelun tilalla. Toinen luonnonvara-alalta ja toinen maatalouspuolelta Liviasta.

Harjoittelijat Liviasta ja HAMK:sta keskustelevat kanojen hoidosta.

Meillä harjoittelija pääsee osallistumaan kaikkiin tilan töihin. Keväisin ja kesäisin kuoriutuneiden tipujen hoito on pääosassa. Perushoidon lisäksi tipujen kanssa tulee viettää aikaa ja seurustella, jotta ne tottuvat käsittelyyn. Meillä näkee kanan elämän kiertokulun haudonnasta kukkopaistiin.

Harjoittelija pitää kuoriutunutta tipua kädessään.

Työtehtäviin kuuluu päivittäinen kanojen hoito ja munien keräys ja pakkaus.

Munien pakkaaminen.

Lisäksi aina tarpeen mukaan tehdään paalikuorma tai haetaan viljaa. Rakennusprojekteja on myös välillä ja sahaa ja akkuporaa pääsee kokeilemaan. Yleisestä siisteydestä huolehtiminen kuuluu myös vaikka harvemmin joutuu harjanvarteen. Vuodenaikojen mukaan, kasvatuserän vaihtuessa, kanalan tyhjennys ja siivous kuuluu myös töihin. Tilan tuotteet myydään suoramyyntinä suoraan kuluttajille REKO:n tai tapahtumien kautta ja tilanouto on myös mahdollista. Tilalla järjestetään kursseja ja tapahtumia. Asiakaspalvelua pääsee myös näkemään ja sometaidot ovat plussaa.

Viljavaraston Kevät- tapahtumassa myymässä.

Harjoittelija on myös mukana isäntäperheen arjessa ja tauot pidetään yhdessä tuvassa. Ruoka tarjotaan tai omat eväät voi ottaa mukaan.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Tilaa kuulumisia sähköpostiisi täyttämällä alla oleva lomake 

bottom of page