top of page
  • Writer's pictureElina Lindström

Myydään siitosmunia

Mitäs sinne hautomakoneeseen sitten laittaisi?

Lähes joka kevät uutiskynnyksen murtaa sellainen juttu, että on ostettu kaupasta kennollinen ihan mitä tahansa munia ja laitettu ne hautomakoneeseen. Ja sitä sitten ihmetellään miten sieltä tulikin tipu kun jokunen muna sattui olemaan hedelmöittynyt. "Kalle-kukko" sitten yksinäisenä piipittää ilman lajitovereiden seuraa.

Ei näin.

Vaan näin:

Kun haluat laittaa munia hautomakoneeseen ja aloittaa kanojen pidon tai lisätä parveasi niin osta kunnollisia ja laadukkaita siitosmunia kasvattajalta. Jos näet sen vaivan, että hommaat koneen ja ostat munat ja haudot niistä 21 päivää tipuja niin eikö olisikin hyvä, että munista kuoriutuisi mahdollisimman paljon terveitä tipuja?

Meillä siitosmunat munat kerätään aina samana päivänä kun ne toimitetaan, eli ne ovat todella tuoreita. Parvi on iso ja värejä on laidasta laitaan. Parvessa on myös useita kukkoja mahdollisimman laajan geenipoolin varmistamiseksi. On todella epätodennnäköistä, että kuoriutuvat tiput olisivat sisaruksia keskenään, joten sinun ei välttämättä tarvitse hankkia kukkoa muualta.

Meidänparvi on mukana valtakunnallisessa salmonellavalvontaohjelmassa ja perusterve. Kanat ovat myös Luke:n suomalaisen maatiaiskanan säilytysohjelmassa ja saat munien mukana alkuperätodistuksen. Munissa hedelmöittymisprosentti on jopa 90-100%. Parhaan tuloksen saat kanan hautomana. Hautomakoneella voi tulla huonompi onnistuminen, koska koneen säädöissä voi aina olla jotain pientä viilattavaa. Uusi ja kallis kone ei välttämättä takaa hyvää haudontaa vaan onnistuaksesi suosittelen aina testaamaan erillisillä mittareilla koneen lämmön ja kosteuden.

Munat voit tilata helposti nettikaupastamme. Voit joko noutaa munasi tilalta tai voin lähettää ne joko postilla tai matkahuollon mukana. Toimituskulut lisätään hintaan. Hyvin pakattuna munat yleensä kestävät vähintään kohtalaisesti kuljetuksen, mutta joskus sillä voi olla vaikutusta haudonnan onnistumiseen.

Haudonnan onnistuttua tiput tarvitsevat paljon lämpöä ja rakkautta. Ja hieman puhdasta vettä, poikasrehua ja soraa.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Tilaa kuulumisia sähköpostiisi täyttämällä alla oleva lomake 

bottom of page